תהליך העבודה בתחום הקוגניטיבי עם הילד/ה מתייחסת לשני חלקים:
החלק הראשון מתייחס ליכולות הקוגניטיביות ללמידה: אינטליגנציה, תהליכי עיבוד מידע, תפקודי זיכרון חזותי, שמיעתי. בשלב הראשוני נערך שיעור אבחון הבודק את תפקודי הלמידה ובניית תכנית עבודה, איתור תחומי חוזק וחולשה. בחלק הזה ישנה התייחסות לתפקודי הלומד בשיעורי הוראה מותאמת פרטניים וקבוצתיים, הקניית אסטרטגיות למידה, הרגלי למידה, עבודה על תפקודים ניהוליים: ארגון, בקרה, ניהול מחשבות- הבחנה בין עיקר לטפל.
החלק השני מתייחס לדפוסי חשיבה, אמונות, מסוגלות עצמית, מוטיבציה. לדוגמא, האמירות: "זה קשה מידי, אני בטוח לא אצליח, לאחרים זה קל, לי זה קשה". אמירות אלו מייצגות מחשבות שליליות, אמונות מגבילות המונעות מילדים ומבוגרים להגשים את עצמם, לממש הצלחה בכל תחום בחייהם גם כאשר היכולות הקוגניטיביות תקינות.
כאשר הילד לומד לזהות ולגלות כבר מגיל צעיר את "השדונים בראשו" המחשבות השליליות, הפחדים . יש לו כבר מגיל צעיר את הכלים "להשתיק את הרעשים ולסנן את המחשבות".
בדרך זו הדרך להגשמה אישית הרבה יותר יעילה וקצרה!
המפגש הראשון, מפגש ההיכרות עם הילד, נקרא: מפגש שיעור אבחון - מפגש שבו אני משתמשת בכלים של האבחון הדידקטי בהלימה לתחום לחיזוק ובירור. במפגש הזה לומדת ומכירה את תפקודי הילד: תפקודי הזיכרון, סגנון העבודה, תפקודים ניהוליים, אסטרטגיות והרגלי למידה, תפקודי הקשב, דפוסים והרגלי חשיבה.
ההורה מקבל דוח מסודר המשלב סיכום של מפגש האבחון , תוכנית עבודה.
וכך אני "תופרת לכל ילד את "חליפת הלמידה המתאימה לו" מבחינה קוגניטיבית, רגשית והתנהגותית.
שפת הצלילים פרטנית- שיטת קריאה המותאמת לילדים המתקשים ברכישת מיומנויות הקריאה והכתיבה עם ניקוד. שיטת קריאה המותאמת תלמיד. בניית "חליפת קריאה מותאמת". השיטה מבוססת על למידה בעזרת החושים, תנועות. לכל כוח יש תנועה בגוף, תומכי זיכרון חזותיים. שילוב של הכוחות יחד יוצרות שפה בעזרת התנועות באצבעות. בתהליך הלמידה ההורה עובר הדרכות של לימוד שפת הצלילים. יצירת שפה אחידה לקידום התלמיד בתהליך רכישת הקריאה